Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Van napi 10 perc holtidőd? Töltsd hasznosan!

- 2021. 03. 19. 11:10:00
Van napi 10 perc holtidőd? Töltsd hasznosan!

A nyelvtan után a szótanulással birkózol meg a legnehezebben? Felejtsd el a magolást!

Ha van 10, unalmas várakozással töltött perced, akkor máris elolvastál a PONS 10 perces angol olvasmányok „A Piece of Cake” kötetének tizenöt izgalmas történetéből egyet, a következő 5 percben pedig áttanulmányozhatod a PONS MIND-MAP-et is. A gondolattérképen szófelhőket, vonalakat, szavakat és rajzokat láthatsz. Hogyan könnyítik meg ezek a szótanulást?

PONS 10 perces angol olvasmányok „A Piece of Cake - Mind-map módszer

Mind map módszer

 

Hogyan működik a Mind map? 

Az agyunk kedveli a rendszereket, a könnyebb megjegyezhetőség érdekében szívesen csoportosítja a különféle dolgokat. A szavakat is könnyebb tematikailag összefüggő rendszerekben megtanulni. Ha egy fogalomra gondolsz, az általában nem jár egyedül.

A gondolattérképen az egymáshoz kapcsolódó dolgokat látod magad előtt. Ezért minden történet végére egy MIND-MAP-et állítottunk össze neked, amely a történet központi témájához kapcsolódik, és az ehhez tartozó szavakat tartalmazza. Itt újra találkozhatsz a szövegben pirossal jelölt szavakkal, és még sok másikkal is. A szavakat témák szerint illusztráltuk.

PONS 10 perces angol olvasmányok „A Piece of Cake
 

 

És ez még nem minden! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a történetek, amelyekből megismerheted az angol hétköznapokat, hiperkönnyen olvashatók. Egyes szavak jelentéseit egyből megtalálod az adott szó fölött. Így egyszerűbben tovább olvashatsz anélkül, hogy keresgélned kellene a szótárban. Néhány szót pirossal jelöltünk. Ezek azok a szavak, amelyekkel a MIND-MAP részekben is találkozhatsz.

Használd ki a napi holtidőket és tanulj szavakat könnyedén,

izgalmas sztorikkal!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol