Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

3+1 tipp, hogy jobban megértsd, amit idegen nyelven olvasol

- 2020. 12. 14. 11:04:38
3+1 tipp, hogy jobban megértsd, amit idegen nyelven olvasol
Az idegen nyelven történő olvasás igen hasznos nyelvtanulási technika, hiszen a módszertan szerint az ilyen típusú tartalomfogyasztás kohéziós megértésre ösztönöz.

1. tipp: Olvasás előtt tűzz ki néhány célt magadnak, ilyenek lehetnek:

  • írj ki 5 számodra érdekes dolgot a szövegből;
  • írj 5 mondatos összegzést a szövegről;
  • értsd meg globálisan a szöveget;
  • rajzold le a szöveg történetét.

2. tipp: Keress személyes kötődést, érdeklődést a téma iránt!

Sokkal könnyebb lesz megérteni a szöveget, amennyiben találsz egy olyan kapcsolódási pontot a témával, amely közel áll hozzád. Gondold át a cím alapján, hogyan kötődsz a témához, mit tudsz róla, és hogyan érint ez téged!

3. tipp: Gondolatban társíts képeket a szöveg témájához!

Köztudott, hogy állandóan történeteket gyártunk, hiszen pontosan tudjuk, hogy az agyunk olyan sztorikra, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlünk, sokkal könnyebben emlékszik vissza.

+1. tipp: A szöveg megértéséért olvass, ne csupán a fordításért

Akkor lesz élvezetes az olvasás ha a történetre koncentrálsz és nem tanulásként fogod fel a dolgot. Próbálj a történetre fókuszálni és szép lassan az ismeretlen szavak, kifejezések rögzülnek a fejedben.

Ha nem szeretnél azonnal egy komoly regénybe belevágni, akkor próbáld ki olvasmányainkat angol, német, spanyol és olasz nyelveken. A rövid izgalmas sztorik garantálják a sikerélményt!

Nem szeretnél azonnal egy komoly regénybe belevágni?

Próbáld ki olvasmányainkat angol, német, spanyol és olasz nyelveken!