Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

5 perced biztosan van naponta!

5 perced biztosan van naponta!
MINDen nap egy alma és 5 perc neked is segíthet a nyelvtanulásban!

Megnyugtatunk: ez most nem egy egészségtudatos reklám, amiben a napi egy alma elfogyasztását szeretnénk hirdetni. Az azonban igaz, hogy csak öt percet kérünk tőled naponta. Mitől sokszorozódik meg ez az öt perc? A PONS sajátos módszere, a MIND MAP segíti a hatékony nyelvtanulást.

A gondolattérképen szófelhőket, vonalakat, szavakat és rajzokat láthatsz. Hogyan könnyítik meg ezek a szótanulást?

Az agyunk kedveli a rendszereket, a könnyebb megjegyezhetőség érdekében szívesen csoportosítja a különféle dolgokat. A szavakat is könnyebb tematikailag összefüggő rendszerekben megtanulni. Ha egy fogalomra gondolsz, az általában nem jár egyedül. A gondolattérképen az egymáshoz kapcsolódó dolgokat látod magad előtt. Ezért az izgalmas történetek végére egy-egy MIND-MAP-et állítottunk össze neked, amely a sztori központi témájához kapcsolódik, és az ehhez tartozó szavakat tartalmazza. Itt újra találkozhatsz a szövegben pirossal jelölt szavakkal, és még sok másikkal is. A szavakat témák szerint illusztráltuk.

És ez még nem minden! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a történetek, amelyekből megismerheted az angol hétköznapokat, hiperkönnyen olvashatók. Egyes szavak jelentéseit egyből megtalálod az adott szó fölött. Így egyszerűbben tovább olvashatsz anélkül, hogy keresgélned kellene a szótárban.

Ismerd meg te is a PONS Mind Map módszerét olvasmányainkon keresztül, és tanulj angolul gyorsan és szórakoztatóan! 

Tartalomhoz tartozó címkék: angol olvasmány