Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

A vizualitás ereje a nyelvtanulásban

- 2020. 12. 14. 11:13:49
A vizualitás ereje a nyelvtanulásban

Mindenki szembesült már azzal a helyzettel, mikor tudja, hogy a könyvben balra lent található az első szó amit keres, de nem jut eszébe. Az emlékezetünk néha megtréfál minket, ezért is annyira hasznos az új vizuális PONS-módszer! 

 

Van, hogy nem arra emlékszünk, amire a leginkább szeretnénk. Ám, ha intenzív az élmény és minél több vizuális töltet van az információ mögött, annál biztosabb, hogy megjegyezzük. Számtalan dolog miatt lehet egy szó emlékezetes. Ha kedvenc sorozatunkban halljuk, ha a legjobb barátunk közkedvelt kifejezése, vagy ha egy hatásos kép tartozik hozzá.

Fontos, hogy valami által rögzüljön egy új nyelvi elem vagy szófordulat és sokáig emlékezzünk rá.

Milyen a Pons vizuális módszere?

A vizuális PONS-módszer lényege egy olyan innovatív koncepció, amely egy mindenki által tökéletesen ismert, mégis keveset alkalmazott közmondásra épít "1 kép többet mond 1000 szónál". Tény, hogy a nyelvi elemek értése képek formájában jön létre az agyunkban, nem pedig szövegekként.

Vizualitás és nyelvtan tanulás

Állandóan színes történeteket gyártunk, mivel mi magunk is pontosan tudjuk, hogy olyan szavakra, kifejezésekre, sztorikra, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlünk, sokkal hatékonyabban emlékszünk vissza. Nézd csak, mi lenne, ha így nézne rád a feleséged, amikor valami rossz fát tettél a tűzre?

A PONS szerkesztőségében rendre azt szoktuk javasolni az olvasóinknak, hogy idegennyelveket úgy érdemes a leghatékonyabban tanulni, ha napi rutinná tesszük a nyelvtanulást, így minden egyes nap legalább 15 percet foglalkozunk vele. Használjuk úgy a könyveket, hogy többször, értelmezve elolvasunk egy nyelvtani fejezetet a PONS Képes nyelvtanban, majd hozzátanulunk egy oldalpárnyi szót a PONS Képes szótárban, így elérjük azt, hogy párhuzamosan fejlődik a szókincsünk, melyet biztos nyelvtani struktúrába illesztünk be a mindennapos tanulásnak köszönhetően.

A képek ereje a szókicsbővítésben

A lassan, de biztosan építkező nyelvi bázisunk alapja nem más, mint a szavak magabiztos memorizálása. Íme egy példa: ha még életedben nem próbáltad még a lovaglást, viszont izgat a téma, de még magyar nyelven is bizonytalan vagy a lovassport sajátos szavaiban, a Képes szótárainkat neked találták ki, hiszen tematikusan, élethű képeken keresztül mutatjuk be az eddig ismeretlen idegennyelvű szavakat és azok jelentéseit:

A PONS szerkesztőségében eldöntöttük, hogy felszámoljuk azt sztereotípiát, mely szerint a nyelvtanulás unalmas, és száraz szövegeken keresztül történik. Csatlakozz a lelkes nyelvtanulók táborához, akik önállóan tanulnak nyelveket nagy sikerrel.

 

Próbáld ki a PONS vizuális módszerét! Legyen végre élmény a nyelvtanulás!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol német szókincs tanulás