Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Fordítási módszertan újrakezdő angolosoknak

Fordítási módszertan újrakezdő angolosoknak
Biztosan te is jártál már úgy, hogy elméletben minden nyelvtani szabályt vágtál, de a gyakorlatban mégsem tudtad kamatoztatni ezt az előnyt. A Mondatról mondatra kötetekkel visszanyúlunk a nyelvtanulás gyökereihez, és a klasszikus fordítás módszertanát hívjuk segítségül tudásunk fejlesztéséhez. 

Biztosan te is jártál már úgy, hogy elméletben minden nyelvtani szabályt vágtál, de a gyakorlatban mégsem tudtad kamatoztatni ezt az előnyt. A Mondatról mondatra kötetekkel visszanyúlunk a nyelvtanulás gyökereihez, és a klasszikus fordítás módszertanát hívjuk segítségül tudásunk fejlesztéséhez. Less be velünk a kötet hasábjaiba!  

Rögzítesz egy nyelvtani szabályt, memorizálod a magyarázatokat, viszont amikor az a feladat, hogy a gyakorlatban kamatoztasd a tanultakat, pánikolsz és elbizonytalanodsz. Ismerős szitu? A PONS Mondatról mondatra Angol A2 segítségével egy klasszikus módszerrel tanulhatod az angol nyelvtant, mégpedig úgy, hogy egyszerű, a mindennapi életben gyakran előforduló magyar mondatokat fordítasz le angolra.  

 

A fordítási módszertannak köszönhetően a nyelvtani jelensége elsajátítása mellett a szókincsed is egyre bővül. A kötetet úgy szerkesztettük, hogy a mondatok mellett tippek, magyarázatok segítenek Neked abban, hogy a szabályokat helyesen tanuld meg alkalmazni.  

 

 

A könyv 35 leckét és 1 ismétlő fejezetet tartalmaz gyakorlatokkal és nyelvtani magyarázatokkal. Minden leckében 34 hasznos mondat szerepel a mindennapi életből, amikkel tényleg gyakran találkozunk. Hogyan használd a könyvet? Adunk most néhány tippet, szerintünk hogyan tudsz a leghatékonyabban fejlődni.

 

1. Válassz ki egy témát!

Válassz a tartalomjegyzékből egy nyelvtani jelenséget, ami érdekel, illetve, amiben úgy érzed, hogy nem vagy elég jó és fejlődni szeretnél.

 

2. Fordítsd le angolra!

Takard le egy lappal a jobb oldalon lévő megoldásokat, és fordítsd le a bal oldalon szereplő magyar mondatokat legjobb tudásod szerint angolra.

 

3. Hasonlítsd össze őket!

A megoldásokért nem kell sokat lapozgatnod, hiszen azok közvetlenül a megoldásaid mellett lesznek a jobb oldalon. Hasonlítsd össze a fordításaidat a megoldásokkal! Ha kétségeid vagy kérdéseid merülnek fel, akkor a jobb oldalak jobb szélén lévő tippek és magyarázatok is segítenek.

 

 

Építsd újra az angolod könnyedén Mondatról mondatra! 

Tartalomhoz tartozó címkék: angol