Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

GYIK

Biztonságos a bemutatótermükben vásárolni?

Mindent megteszünk a biztonságos vásárlás biztosítására. A jelenleg elfogadott szabályok szerint bemutatótermünben kollégánkkal együtt 2 fő tartózkodhat. Az üzletben kézfertőtlenítőt biztosítunk. 

Mit jelent az A1, A2, B1, B2, C1, C2-es nyelvi szint?

A Közös Európai Referenciakeret a nyelvtanulókat három nagy csoportba sorolja, amelyeket hat szintre lehet bontani:

 

  • A Alapszintű nyelvhasználó (Basic User)
  • A1 Minimumszint (Breakthrough)
  • A2 Alapszint (Waystage)
  • B Önálló nyelvhasználó (Independent User)
  • B1 Küszöbszint (Threshold)
  • B2 Középszint (Vantage)
  • C Mesterfokú nyelvhasználó (Proficient User)
  • C1 Haladó (Effective Operational Proficiency)
  • C2 Mesterfok (Mastery)

 

A Közös Európai Referenciakeret megadja, hogy a nyelvtanulónak az egyes szinteken milyen képességekkel kell rendelkeznie olvasás, írás, beszéd és hallás utáni értés terén.

A1 Képes egyszerű kapcsolatteremtésre, ha a másik személy hajlandó a mondanivalóját kissé lassabban vagy más kifejezésekkel is megismételni, illetve segíti a mondanivaló megformálását. Fel tud tenni és meg tud válaszolni olyan kérdéseket, amelyek a mindennapi szükségletek konkrét kifejezésére szolgálnak.Egyszerű kifejezésekkel és mondatokkal be tudja mutatni a lakóhelyét és az ismerőseit.

A2 Az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserél információt mindennapi tevékenységekről vagy témákról. A nagyon rövid információcserére még akkor is képes, ha egyébként nem ért meg eleget ahhoz, hogy a társalgásban folyamatosan részt vegyen.Egyszerű eszközökkel és mondatokkal tud beszélni a családjáról és más személyekről, életkörülményeiről, tanulmányairól, jelenlegi vagy előző szakmai tevékenységeiről.

B1 Elboldogul a legtöbb olyan nyelvi helyzetben, amely utazás során adódik. Felkészülés nélkül részt tud venni az ismert, az érdeklődési körének megfelelő, vagy a mindennapi témákról (pl. család, szabadidő, tanulás, munka, utazás, aktuális események) folyó társalgásban.Egyszerű kifejezésekkel tud beszélni élményekről, eseményekről, álmairól, reményeiről és céljairól. Röviden is meg tudja magyarázni, indokolni véleményét és terveit.

B2 Az anyanyelvi beszélővel természetes, könnyed és közvetlen kapcsolatteremtésre képes. Aktívan részt tud venni az ismert témákról folyó társalgásban, úgy, hogy közben érvelve kifejti a véleményét.Világosan és kellő részletességgel fejezi ki magát számos, az érdeklődési körébe tartozó témában. Ki tudja fejteni a véleményét valamely aktuális témáról úgy, hogy részletezi a különböző lehetőségek előnyeit és hátrányait.

C1 Folyamatosan és gördülékenyen fejezi ki magát, ritkán keresi a szavakat és kifejezéseket. A nyelvet könnyeden és hatékonyan használja a különböző társadalmi és szakmai kapcsolatokban. Gondolatait, véleményét pontosan ki tudja fejteni; hozzászólásait a beszélőtársakéhoz tudja kapcsolni.Világosan és részletesen tud leírni bonyolult dolgokat úgy, hogy más kapcsolódó témaköröket is bevon, egyes elemeket részletez, és mondanivalóját megfelelően fejezi be.

C2 Könnyedén részt tud venni bármilyen társalgásban, vitában; nagy biztonsággal alkalmaz sajátos kifejezéseket és különböző nyelvi fordulatokat.Gördülékenyen, szabatosan, az árnyalatok finom kifejezésére is ügyelve beszél. Ha elakad, úgy kezdi újra és fogalmazza át a mondandóját, hogy az szinte fel sem tűnik. Világosan és folyamatosan, stílusát a helyzethez igazítva írja le vagy fejti ki bármit, előadását logikusan szerkeszti meg; segíti a hallgatót abban, hogy a lényeges pontokat kiragadja és megjegyezze.

Nem tudom megnyitni a hanganyagokat, mi lehet a gond?

A hanganyagok kicsomagolásához a letöltés után szüksége lehet winrar, vagy win zip nevezetű segédprogramokra, mivel ezek tömörített fájlok. Ezeket innen díjmentesen le tudja tölteni és telepíteni: https://winrar.hu/letoltes.

Ha a bemutatóteremben szeretném átvenni a terméket, ez csak akkor lehetséges ha megrendelem?

Nem, nyitvatartási időben H-P, 8-16:00-ig bármikor tud vásárolni bemutatótermünkben, nem szükséges előre elküldeni a rendelését. Az előre leadott rendelés előnye viszont, hogy előre visszaigazoljuk, ha a termék átvehető, illetve nem kell várakozni a termékek összekészítésére.

Tudok a bemutatótermükben vásárolni is?

Igen, természetesen tud, a honlapunkon feltüntetett kedvezményes áron kapja meg a termékeket. Bemutatótermünkben készpénzben és bankkártyával is tud fizetni.

Tudok kártyával fizetni a bemutatóteremben?

Igen, bemutatótermi vásárlás esetén is van lehetősége bankkártyával fizetni.

Tudok átutalással fizetni?

Igen, lehetőség van előre utalásra is. Ez esetben amint beérkezett és feldolgozásra került az összeg, küldjük futárszolgálatunkkal a megrendelt terméket. Kiadónk számlaszámát az ÁSZF-ben találja.

Van-e értékhatár az ingyenes a kiszállításnál?

Igen, bruttó 20.000 Ft-os rendelés felett nem számítunk fel csomagolási és postaköltséget.

Mennyi a csomagolási és postaköltség?

Súlyhatárok (kg) Szállítási költség (Ft)
-tól -ig
0,1 2 1590
2,1 3 1780
3,1 5 1965
5,1 10 2150
10,1 20 2500
20,1 25 3000
25,1 30 4400

 

Bruttó 20.000. Ft feletti rendelés esetén ingyenes.

Tudok külföldre is szállítást kérni?

Igen. Ez esetben kérem, küldjön e-mailt a pons@pons.hu-ra, amiben megírja a szállítási címet, illetve a terméket amit rendelne. Ezután utánanézünk a szállítási költségnek, amiről tájékoztatjuk e-mailben. Amennyiben ez megfelelő Önnek, a termék ára és a csomagolási és postaköltség átutalása után küldjük a terméket a megadott címre.