Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Happy New Year for all English learners!

Happy New Year for all English learners!
Az új év új lehetőségeket kínál az angolul tanulóknak is! Például, te tudod, mi az a Bank Holiday?

Január elseje a britek számára is Bank Holiday – még akkor is, ha a világjárvány miatt most nem ünnepelhettek olyan látványos módon, mint máskor:

 

 

Mit jelent ez? Ismerve Londonnak a világkereskedelemben betöltött szerepét, nem is lepődünk meg azon, hogy az általános munkaszüneti nap brit definíciója: az a nap, amikor a bankok sem dolgoznak. Az országban több helyi ünnepnap is van, továbbá törekszenek Nagy-Britannia régi és új lakóinak sokszínű kulturális hagyományait is figyelembe venni, de általános Bank Holiday csak nyolcszor van egy évben. Az új év köszöntése után a következőre még várniuk kell, egészen Nagypéntekig.

Most tehát Londonban már a szürke, igazi téli brit hétköznapokat kell elviselni: jelenleg a szokásos + 5 és 10 ˚C közötti időjárás van, természetesen eső kíséretében.

Időnként azonban előfordul, hogy a britek is megtapasztalják a hóesést, erre csak azt mondhatjuk, amit az Olvass, izgulj, tanulj ANGOL kiadványunkban olvashatjátok: Don’t Panic!

A 11 leckéből álló könyvet ajánljuk mindenkinek, aki már tud egy kicsit angolul. Minden lecke egy történetet tartalmaz, feladatokkal együtt. A történetet több kisebb részre osztottuk, és minden rész után meg kell oldanod néhány feladatot. A margón megtalálod a nehezebb szavak magyar megfelelőjét, ezek segíthetnek a megértésben. Az olvasásértési és szókincsgyakorlatok tovább könnyítik a történet feldolgozását. A legfontosabb nyelvtani témákat szintén a történetből vett példákkal szemléltetjük, magyarázzuk, és a gyakorlatok is a szövegre épülnek. A történeteket tehát részekre osztva, lépésről lépésre tudod feldolgozni. A történetek egyre pontosabb megértésével frissítheted fel és bővítheted nyelvtudásodat, szinte észrevétlenül, megerőltető magolás nélkül.

A PONS kiadványaival magolás nélkül, szórakoztatóan tanulhatsz angolul, ráadásul önállóan! Olvass, izgulj, tanulj sorozatunk pedig az egyik legnépszerűbb könyvünk az angolul tanulók körében!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol olvasmány