Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Így épül fel a PONS Online nyelvtanfolyam

A modul szókincse

Ide gyűjtöttük a párbeszédben előforduló összes új szót és kifejezést. Módszertani szempontból úgy a legkönnyebb elkezdened egy új modult, ha először a szavakkal foglalkozol. A lényeg az, hogy az új szavakat és a magyar jelentésüket egyből láthatod az oldalon. A színek a szófajokat jelzik, a kreatív szókártyák pedig a párbeszéd szókincsét ismételtetik át veled. 

A modul élőnyelvi párbeszéde

A párbeszédek hanganyagai mindig egy életszerű és izgalmas történetet mesélnek el. A kivonatolt szövegekbe építettük azokat a szavakat, amiket az előző részben már elsajátítottál. A színezéssel továbbra is a memorizálást támogatjuk, az itt elhelyezett feleletválasztós gyakorlatokkal pedig abban segítünk, hogy mindent megérts, ami a diskurzusban elhangzott.

A modul tematikus szókincse

A párbeszéd után újabb szavakat találsz saját képekkel és hanganyagokkal, amikkel ezután az egyes témákban tudsz elmélyülni.

Kulturális érdekességek

Lazításként minden modulba szerkesztettünk olyan sztorikat, amikkel jobban megismerheted az adott idegennyelvi kultúrát.

Szókincset gyakoroltató kreatív feladatok

Az új szavakat érdemes minél jobban bevésned, ezért ebben a részben kreatív gyakorlatokkal rögzítheted a tudásod, ilyenek például a szókártyák vagy a szövegbeírós feladatok.

Vizuális nyelvtan

Színes diákba rendezett prezentációk keretében tanítjuk a nyelvtant, pontosan azért, hogy a száraz nyelvtani szabályokat minél élvezetesebbé tegyük számodra. A diasorok végén megerősítő gyakorlatokat helyeztünk el a tudásod fejlődésének ellenőrzésére.

Nyelvtant gyakoroltató kreatív feladatok

Szabadjára engedjük a kreativitást és számos izgalmas feladattípuson keresztül gyakoroltatjuk a nyelvtant, amit sikeresen elsajátítottál. Ilyenek a korábbiak mellett például a fordítós, a keresztrejtvényes, a mondatkiegészítős, a szövegbehúzós vagy a sorbarendezős feladatok.

 

Tetszik? Szeretnél az A2-es nyelvi szintre eljutni?
Ne habozz tovább!

Kattints és lépj be velünk a PONS vizuális módszertan varázslatos világába!