Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Kávé Andalúziában, 30 fokban

Kávé Andalúziában, 30 fokban
Nem kell ahhoz Spanyolországban lennünk, hogy spanyolul tanuljunk!

Emlékeztek? Múlt héten egyik reggel arra ébredtünk, hogy fagyos a kuka teteje, az autó szélvédője. Aznap délután egy barátomat hívtam fel. Kiderült, hogy nincsenek itthon, Sevillában ülnek egy kávézó teraszán, rövid ujjúban, napszemüvegben. Hát igen, élni tudni kell! Nem először töltenek néhány őszi napot Andalúziában, a tíz legszükségesebb szót már megértik, kávét is tudnak kérni. A spanyolok is igyekeznek alapszinten angolul beszélni, ha pedig végképp nem megy a társalgás, akkor jöhet az online fordító.

A barátaim azonban egyre igényesebbek lettek, és elhatározták, hogy jövőre a társalgás többi részét sem angolul szeretnék folytatni, hanem spanyolul. Mosolyogtam, és ajánlottam nekik, hogy még ott, a kávézóban, üssék be ezt az oldalt: https://www.pons.hu/spanyol-nyelvtanulas-onalloan

Szerintem ezzel a gyors csomaggal kellene kezdeniük:

https://www.pons.hu/pons-megszolalni-1-honap-alatt-spanyol-konyv-cd

vagy a lassabban, de részletezőbb tanfolyammal:

PONS Nyelvtanfolyam kezdőknek – Spanyol

Mindkettő nagy előnye, hogy önállóan is lehet belőle tanulni, hiszen letölthető hanganyag és külön nyelvtani összefoglaló is van hozzájuk.

Ha pedig már belejöttek, akkor érdemes rövid sztorikkal is feldobniuk a nyelvtanulás egyhangú és fárasztó óráit. Az Olvass, izgulj, tanulj 10 történét olvasva garantáltan nem fognak unatkozni. „Két katalán nő kultúrsokkot kap Andalúziában… A hihetetlen felfedezés megváltoztatja két kőműves életét…” Ezekkel és más hasonló, izgalmas, vicces vagy romantikus történetekkel szórakozva tanulhatnak spanyolul.

PONS Spanyol Olvass, izgulj, tanulj - Nyelvtanulás rövid sztorikkal

Természetesen a nyelvtanhoz is adunk segítséget:

PONS Nyelvtan 3 lépésben - Spanyol

Az igazi csemegét pedig a végére tartogattam: Gasztrokulturális kalandozások spanyolul:

Gasztrokulturális kalandozások spanyolul

Ne félj belevágni a spanyol nyelv tanulásba, akár önállóan is!

Tartalomhoz tartozó címkék: tanulás