Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Már zajlik a karnevál Velencében, Kölnben és Tenerifén!

Már zajlik a karnevál Velencében, Kölnben és Tenerifén!

Te voltál már más országok karneváljain?

Különös hangsúlyt kapnak idén a karneválok. A téltemetés mellett a világjárvány miatti lezárások fokozatos feloldását is ünneplik a látványos jelmezes felvonulók. A karneválok különböző időtartamúak, az azonban közös, hogy mindegyikük csúcspontja és egyben vége a hamvazószerda előtti nap, a húshagyó kedd – ez idén március 1-jére esik. A karnevál szó is a latin „carne levare”, azaz a „hús elhagyása” kifejezésből alakult ki.  

A Kanári-szigeteki Santa Cruz de Tenerife farsangjáról mindent elmond, hogy hatalmas felvonulásai és nagyvonalú díszletei miatt a világ legnagyobb farsangi ünnepei között tartják számon. Elég csak annyit mondanunk, hogy Santa Cruz de Tenerife testvérvárosa nem véletlenül lett Rio de Janeiro. A csúcspont a karneválkirálynő választása, amelyet több spanyol adó is élőben közvetít.

 

Ha imádod ezt a latin hangulatot, és a pörgő spanyol nyelv is érdekel, akkor válassz a nyelvtanfolyamaink közül:

PONS Nyelvtanfolyam Kezdőknek SPANYOL plusz ONLINE hanganyag PONS Megszólalni 1 hónap alatt SPANYOL Könyv CD és ONLINE hanganyag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PONS Nyelvtanfolyam kezdőknek Spanyol

Mire elég 3 hónap? Pont arra, hogy megtanulj egy idegen nyelvet alapfokon. Lépésről lépésre, fejezetről fejezetre jön meg a kedved a nyelvtanuláshoz.

 • a könyv 40 jól strukturált és változatos leckéből áll
 • a folytatásos kerettörténet és a könyv színes grafikája ébren tartja a figyelmed
 • a feladatok, nyelvtani magyarázatok, tanulási tippek és hallás utáni gyakorlatok fejlesztik az összes nyelvi készséged
 • a nyelvtani függelék, a hanganyag szövege és megoldó kulcs az önálló tanulást segíti
 • a kulturális részekből többet is megtudhatsz az adott országról
 • tudásodat az ismétlő fejezetek mérik és mélyítik el
 • ez az a könyv, mellyel biztos alapokra teszel szert a további nyelvtanuláshoz

PONS Megszólalni 1 hónap alatt Spanyol

Tanulj velünk nyelveket és szólalj meg bátran 1 hónap alatt!

 • a rövid leckékkel naponta kb. 15 perc nyelvtanulással megtanulsz köszönni, kérni, udvarolni stb.
 • ha csak a túlélőszókincset tanulod meg, már akkor sokat megértesz
 • a nyelvtani feladatokkal tökéletesítheted a nyelvhelyességed
 • az Audio-CD segítségével történeteket és a szavak kiejtését hallgathatod meg
 • a könyv tele van kulturális információkkal, mellyel jobban megismered az országot
 • így ezzel a könyvvel a táskádban biztos, hogy jobban élvezed majd az utazást

Voltál már a velencei karnevál-on, amikor szinte az egész város jelmezben sétál? Még nem? Akkor egyszer mindenképp részt kell venned Európa legrégebbi, ezeréves hagyománnyal rendelkező farsangján. Mintha egy nagy színpad lenne a város minden utcája és csatornája – az álarcos, jelmezes lakók és látogatók sétálgatnak fel alá. A karnevál kezdetekor a dózse és kísérete üdvözli az erkélyről a népet, megválasztják a karnevál hercegét – csakúgy, mint többszáz évvel ezelőtt, amikor már özönlöttek az arisztokraták a legnépszerűbb karneválra.

 

Ha kedvenced az olasz kultúra, elmennél egy városlátogatásra, megpályáznál egy ösztöndíjat, vagy via ferrátára indulnál a Dolomitokba – és mindezekhez el akarod sajátítani a nyelv alapjait, akkor válassz a nyelvtanfolyamaink közül:

PONS Komplett Olasz Nyelvtanfolyam A1-A2 https://www.pons.hu/pons-megszolalni-1-honap-alatt-olasz-konyv-cd-es-online-hanganyag-1149

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánljuk azoknak a kezdő és újrakezdő olasz nyelv iránt érdeklődőknek, akik megalapozott és átfogó nyelvtudást szeretnének szerezni a saját tempójukban. A kurzus összesen 16 leckéből áll, melyek 4 nagyobb egységre tagolódnak. Minden egység végén egy ismétlő fejezetet találsz, amivel áttekintheted az előző 4 leckében elsajátított ismereteket, és ellenőrizheted tudásodat.

 • Tankönyv és CD melléklet a feladatokhoz kapcsolódó 122 hangfelvétellel
 • 16 lecke 4 ismétlő és összefoglaló fejezettel
 • Online interaktív feladatok a megszerzett tudás elmélyítéséhez
 • Országismereti és kulturális információk
 • Nyelvtani összefoglaló és megoldókulcs
 • Letölthető szószedet és szövegkönyv

PONS Megszólalni 1 hónap alatt Olasz

Ajánljuk azoknak a kezdő vagy újrakezdő, az olasz iránt érdeklődőknek, akik utazni készülnek, élvezetesebbé szeretnék tenni a nyaralást, vagy hódítani szeretnének egy új nyelv ismeretével.

 • a rövid leckékkel naponta kb. 15 perc nyelvtanulással megtanulsz köszönni, kérni, udvarolni stb.
 • ha csak a túlélőszókincset tanulod meg, már akkor sokat megértesz
 • a nyelvtani feladatokkal tökéletesítheted a nyelvhelyességed
 • az Audio-CD segítségével történeteket és a szavak kiejtését hallgathatod meg
 • a könyv tele van kulturális információkkal, mellyel jobban megismered az országot
 • így ezzel a könyvvel a táskádban biztos, hogy jobban élvezed majd az utazást.

A legnagyobb német karnevál a „Kölner Zoch”. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány jellegzetes dialektusában a „Zug”-ot (huzat, vonat, vonulás) „Zoch”-nak ejtik. A hatnapos rendezvényen minden kölni polgár valamilyen jelmezbe bújik. Megválasztják a karnevál hercegét, szüzét (azaz egy női maskarába bújtatott férfit) és parasztját. A polgármester átadja a hercegnek a város kulcsát, és ettől kezdve felbolydul a város. A ünnep csúcspontja a Rózsák hétfőjén megrendezett Rosenmontagszug jelenti. Több mint egymillió ember kíséri figyelemmel a többkilométeres felvonulást. Menetelés közben csokoládét, cukorkát és apróbb ajándékokat szórnak a nézők közé, miközben a tömeg skandálja, hogy „Kamelle, Kamelle!” („adományt!”).

Ha pedig meg szeretnéd tudni, hogy hogy állsz az olasz nyelvtannal TÖLTSD KI tesztünket!

PONS Megszólalni 1 hónap alatt Német plusz CD és ONLINE hanganyag PONS Mobil Nyelvtanfolyam Német EXTRA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PONS Megszólalni 1 hónap alatt Német

Mindegy, hogy magán- vagy üzleti útra indulsz, írásban kell kommunikálnod, vagy az ország lakóival szeretnél beszélgetni – kezdj hozzá máris, és tanulj meg mindent, amire szükséged lehet:

 • az alapszókincset,
 • a nyelvtant,
 • a kiejtést,
 • hasznos országismereti tudnivalókat.

Ajánljuk azoknak a kezdő vagy újrakezdő németeseknek, akik utazni készülnek, élvezetesebbé szeretnék tenni a nyaralást, vagy hódítani szeretnének egy új nyelv ismeretével. Tanulj velünk nyelveket és szólalj meg bátran 1 hónap alatt!

A rövid leckékkel naponta kb. 15 perc nyelvtanulással megtanulsz köszönni, kérni, udvarolni stb. Ha csak a túlélőszókincset tanulod meg, már akkor sokat megértesz, a nyelvtani feladatokkal pedig tökéletesítheted a nyelvhelyességed.

A CD vagy a letölthető hanganyag segítségével történeteket és a szavak kiejtését hallgathatod meg.

A könyv tele van kulturális információkkal, mellyel jobban megismered az országot, így ezzel a könyvvel a táskádban biztos, hogy jobban élvezed majd az utazást vagy könnyebben megérted az üzleti tárgyalást.

 

PONS Mobil Nyelvtanfolyam Német EXTRA

Ajánljuk azoknak, a kezdő vagy újrakezdő, a német nyelv iránt érdeklődőknek, akik szívesen ismerkednek idegen nyelvekkel utazás közben, munkába menet vagy akár kocogás közben is.

Az oktatócsomag egy CD-ből (letölthető hanganyag is) és egy könyvből áll. A könyvben megtalálod a CD-n elhangzó összes német szöveget és a hozzájuk tartozó magyar fordítást, valamint egy betűrendes szójegyzéket. A CD két részből áll: a beszédgyakorlatokból és a hangjátékokból. 

A beszédgyakorlatok 12, az alapvető témakörökhöz kapcsolódó leckékből állnak.

A szerepjáték első két részében a témához tartozó szókincset és a szavak kiejtését gyakorolhatod. A 3. és 4. részben aktív nyelvhasználóvá válhatsz, kipróbálhatod magad a hétköznapi beszédszituációkban, ezzel fejlesztheted kommunikációs képességed.   

A 16 párbeszédből álló két hangjáték tulajdonképpen két szórakoztató folytatásos történet párbeszéd formában, melyek segítségével kényelmesen és egyszerűen gyakorolhatod a hallás utáni szövegértést, és fejlesztheted német nyelvi kommunikációs képességed. Először hallgasd és tanuld meg a szavakat, amelyek a párbeszéd megértéséhez szükségesek. Ezután hallgasd meg többször egymás után a dialógust, és próbáld meg anélkül megérteni, hogy közben olvasnád a szöveget.

Karneválra és nyelvtanulásra fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: német olasz spanyol