Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Angol nyelvtanulás önállóan - Hogy is kezdjem?

Angol nyelvtanulás önállóan - Hogy is kezdjem?
Az angol nyelvtanulásnak nekirugaszkodni soha nem könnyű, de az új év tökéletes motiváció arra, hogy végre komolyan elköteleződj a nyelvtanulás mellett. 

A nyelvtanulásnak nekirugaszkodni soha nem könnyű, de az új év tökéletes motiváció arra, hogy végre komolyan elköteleződj az angol nyelvtanulás mellett. Veszíteni valód nincs, hiszen minden megtanult angol szóval, kifejezéssel és nyelvtani szabállyal gazdagodik tudásod, kommunikációs képességeid pedig hatékonyan fejlődnek.    

 

Angol nyelvtanulás önállóan - Hogy is kezdjem?

 

Nem kell több napi fél óránál. Kitartó gyakorlással gyors eredményeket érhetsz el, de nem árt, ha egy kis struktúrát viszel a tanulásba. De hogyan is építsd fel a nyelvtanulós napjainkat? Mielőtt belekezdenél, érdemes olyan tankönyvet választanod ami izgalmas. Biztosak vagyunk benne, hogy a vizuális PONS módszer neked is sikert hoz!  

Hogyan alkalmazd a PONS vizuális nyelvtanulási módszerét?

  1. nap
Amikor új fejezethez érkezel, kezdd azzal, hogy elolvasod az új szavakat és kifejezéseket az első oldalakon! Lapozd át a teljes anyagot, ismerkedj a szöveggel, nézd meg a fejezet végén található mondatokat! Nem kell bemagolni mindent, egy félórányi olvasgatással, ismételgetéssel pont eleget fogsz tudni ahhoz, hogy a következő nap feladataival megbirkózz. A képek és ábrák megkönnyítik a tanulást, sokkal könnyebben fogod tudni előhívni a szavakat a memóriádból.  
  1. nap
Nézd meg a lecke nyelvtani részét! Olvasd el a szabályt, vedd elő a példákat, tudatosítsd, hogy mikor és hogyan kell használni a tanultakat.  
  1. nap
Jöhetnek a hallás utáni szövegértés feladatai. Mivel már ismered a fontosabb szókapcsolatokat és nyelvtani szabályokat, könnyebb lesz a hallott párbeszédet megérteni, és a hozzá kapcsolódó feladatot megoldani. Hallgasd meg kétszer-háromszor, mielőtt nekiállnál a feladatnak, majd még egyszer, ha válaszoltál a kérdésekre! Utána ellenőrizd, hogy jól sikerült-e! Ne ess kétségbe, ha nem. Gyakorlat teszi a mestert, legközelebb jobban fog menni!  
  1. nap

Utolsó lépésként ess neki a megmaradt feladatoknak. Meglátod, hogy a birtokodban lévő ismeretekkel ez már igazán gyerekjáték lesz, ráadásul újra lehetőséged nyílik átismételni az egész fejezet tananyagát.   Jöhet a következő rész!    


 

PONS Képes nyelvtanfolyam segítségével a fenti tanulási rend könnyedén megvalósítható, és igazán élvezetes lesz!

 

PONS Képes nyelvtanfolyam angol - Angol nyelvtanulás önállóan

 

 

Örömmel tanulnál úgy angolul úgy, hogy minden percét élvezed, könnyen és gyorsan haladsz? 
 

Csatlakozz, Te is a PONS vizuális módszerével tanulók táborába!   

Tartalomhoz tartozó címkék: angol nyelvtanfolyam tanulás