Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szókincsbővítés és nyelvtanulás hatékonyan!

Szókincsbővítés és nyelvtanulás hatékonyan!
Sokak számára a nyelvtanulás és szókincsbővítés egyenlő a szótárazással, magolással és unalmas fordítások készítésével. Hogyan teheted hatékonnyá és izgalmassá a nyelvtanulást? 

Tanulok de semmi haszna, miért?

Módszertani kutatások bizonyítják, hogy a klasszikus értelemben vett szótárazás nem fejleszti a gördülékenyen kommunikációs készséget. Hiába írod a szavak jelentését a füzetedbe, nem fog beépülni a tudás az  aktív szókincsedbe. Miért?

 

 

Nem kapsz teljes képet arról, hogy milyen más szavakhoz, kifejezésekhez kapcsolódhatnak a tanultak és alkothatnak értelmes egységeket a célnyelvben. Ahhoz, hogy a szavak később könnyen felidézhetőek legyenek, egy beszédszituáció is szükséges. Nem csak lexikális tudás a lényeg, hanem a használhatóság.

 

 

Szótárazás helyett szókártya

 

Az időigényes szótárazásnál van sokkal jobb módszer arra, hogy fejlődj. Hogyan segítenek a szókártyák?

 

Nyelvpszichológiai tény, hogy ahhoz, hogy megjegyezzünk egy szót, legalább háromszor célszerű vele találkoznunk, memorizálnunk: először praktikusan rövid időn (pár óra) belül, ezt követően egy-két nap elteltével, majd aztán nagyobb kihagyással (egy-két hét) ismét.

 

 

A szókártyák segítségével, felgyorsíthatod a tanulás folyamatát. Gyakorlatilag bárhol bármikor tanulhatsz, ha van egy kis időd. Akár már napi 10 perc  időráfordítással is sokat fejlődhetsz. A szókártyákon nem csak a szavak és azok jelentése szerepel, hanem a szövegkörnyezet is.

 

Szabadon, kötetlenül rendszerezheted a kártyákat annak megfelelően, éppen hol tartasz a tanulásban.

 

 

Használd ki a haszontalan idősávokat a napodban tanulásra!

Szótanulás korlátok nélkül a PONS szókártyáival!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol német szókincs tanulás