Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Szótanulás bárhol, bármikor: a leghatékonyabb 3+2 nyelvtanuló app

Szótanulás bárhol, bármikor: a leghatékonyabb 3+2 nyelvtanuló app

A cikkben felsorolt legjobb nyelvtanuló applikációkkal ténylegesen fejlesztheted és egyszerre szinten tarthatod az angoltudásodat. Ehhez azonban nem elég egyetlen applikációt használnod, hiszen mindegyik más és más területre fókuszál. Hiába tanulsz meg például szavakat, ha a megfelelő helyesírási alapokat nem sajátítod el. Vica versa, hiszen kellő szókincs nélkül nem fogsz tudni megszólalni idegen nyelven.

 

Raabe Klett app

Megoldások érintésre - hangzik a Raabe Klett Kiadó innovatív újdonságának, a Raabe Klett appnak a mottója. Ez a tanulást segítő alkalmazás, mely Magyarországon egyre dinamikusabban fejlődik, azt tűzte ki célul, hogy hasznos digitális segítséget nyújtson a felkészülő diákoknak. Az okostelefont a könyv fölé tartva az applikáció felismeri az adott oldalt, és megjeleníti a hozzá tartozó kiegészítő tartalmakat, a képernyő érintésével pedig megjelennek a megoldások is.

Klett Augmented app

A Klett Augmented alkalmazás segítségével a klett kiadó könyveiből és munkafüzeteiből közvetlenül elérhetők és lejátszhatók a médiafájlok.

Duolingo

Világszerte több mint 100 millióan tanulnak nyelvet ennek a nyelvtanuló appnak a segítségével. Nincs olyan nyelvtanulós alkalmazáslista, ahol a Duolingo ne kapna helyet. Persze azért is használják ilyen sokan, mert az angol mellett mára már több tucat nyelv közül választhatunk ebben az alkalmazásban.

Itt olyan egzotikumokkal is találkozhatsz, mint a vietnámi, a katalán és a hindi. A Duolingo nyelvtanuló app készítőinek célja, hogy a nyelvtanulást olyan izgalmassá és szórakoztatóvá tegyék, hogy az emberek inkább a nyelvtanulás mellett döntsenek a különféle telefonos játékok helyett. A Duolingo változatos, jól felépített, megfelelő kihívást tartogató feladatokon keresztül segít az angol nyelvtanulásban, leggyakoribb feladatok az angol mondatok fordítása és gyakorlása.

Quizlet

A Quizlet nyelv- és szótanuló appot napi szinten több, mint 10 millióan használják. Alapvetően szókártyákra épül, ami azt jelenti, hogy létrehozhatsz egy virtuális kártyát, aminek az egyik felén egy szó/kifejezés található, a másik felén pedig egy definíciója, leírása.

Létrehozhatod ezáltal a saját szótáradat/kislexikonodat, azonban az igazán nagy ereje a közösségben rejlik. Amellett ugyanis, hogy készíthetsz saját magadnak tanulnivalót, a kereső segítségével találhatsz olyan témákban szavakat és kifejezéseket, amelyeket más Quizlet felhasználók készítettek. Így egyszerűen csak rá kell keresned azokra a témákra, amikre szükséged van, és tanulhatsz a mások által készített szókincsfejlesztő kártyákkal. 

English Grammar Test

Ez az app az angol tanulásban elsősorban a már középszintű nyelvtanulókat segíti, különösen abban, hogy felelevenítsék és begyakorolják a már korábban megtanultakat. Megtalálhatóak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a feladatoknak a megértéséhez is szükséges egy erős alap angol nyelvtudás. Ebben a nyelvtanuló applikációban a tesztjellegű feladatokat megoldhatjuk témák szerint, vagy ezekből vegyesen válogatva.

Forrás: https://angolintezet.hu/angol-tanulas-blog/legjobb-nyelvtanulo-appok-angoltanulashoz/