Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Tanulj játékosan angolul és németül a PONS Nyelvi fejtörővel!

Tanulj játékosan  angolul és németül a PONS Nyelvi fejtörővel!
Gyakorolj ​célirányosan angolul és németül háromféle nehézségi szinten. Összesen 185 nyelvi játék és fejtörő egy nyelvkönyvben!
Hiszünk a gamifikáció oktatásban betöltött fontos szerepében. A gamifikáció, vagy más néven játékosítás, a játékok és játékelemek alkalmazását jelenti az élet játékon kívüli területein, célja pedig, hogy az ott zajló folyamatokat érdekesebbé és eredményesebbé tegye. Ezért fűztük össze a nyelvtanulást az izgalmas fejtörőkkel, és publikáltunk olyan kiadványt, mellyel valóban élmény a tanulás.  

 

A #PONS Nyelvi Fejtörők Angol azért ajándék, mert garantáltan jól fogsz szórakozni, miközben a nyelvtudásod is frissül. Lehetőséget nyújt, hogy célirányosan gyakorolj, hiszen háromféle nehézségi szinten, összesen 185 nyelvi játékot és fejtörőt próbálhatsz ki. A megoldásokhoz fűzött hasznos és érdekes magyarázatokkal nyelvi és kulturális ismereteidet is bővítheted, a szerkesztői tippek pedig még hasznosabbá teszik a tanulást.

Íme néhány játék és instrukció a kötetből:    

Anagramma szóráccsal Tedd helyes sorrendbe a betűket a szórácsban és megkapod a megoldást!

Anagramma "névjegy" Tedd a betűket helyes sorrendbe a „névjegykártyán”!  

  

Az egyik nem passzol Találd meg a fekete bárányt! A négy szó közül az egyik logikailag nem illik a másik háromhoz.

Az egyik kiejtve nem illik a többihez Találd meg azt a tárgyat, amelyik nem illik a sorba! Ehhez a legjobb, ha angolul hangosan kiejted a szavakat!

Keresztrejtvény In English, please! Írd be a szavak angol fordítását a megadott mezőbe!

Betűrács Keresd meg a témakörhöz tartozó elrejtett szavakat a betűrácsban!      

 

 

Képrejtvény Hogy hívják az ábrákat angolul? Töröld ki, vagy cseréld a betűket úgy, ahogyan a megadott kész megoldásban látható!

Szó-tag-rejt-vény Kösd össze a szótagokat értelmes szavakká!

Szópárok Rendeld egymáshoz az összeillő szavakat! Ezek lehetnek ellentétek, logikai vagy nyelvi szópárok is!

Rejtvénykülönlegesség: szóörvény Alkoss a lehető legtöbb szót a betűkből! Szabály: a középen jelölt betűnek minden szóban szerepelnie kell!

   

Angolozz játékosan a PONS Nyelvi fejtörővel!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol német tanulás