Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Van 5 perced? Bővítsd a szókincsed gyorsan a PONS 5 perces könyveivel

Van 5 perced? Bővítsd a szókincsed gyorsan a PONS 5 perces könyveivel
A széles szókincs kulcsfontosságú szerepet tölt be a magabiztos nyelvtudás elérésében, ezért toltuk piacra a modern Mind Map-módszert szorgalmazó könyveinket. Tudod, melyik a fekete bárány?

A széles szókincs kulcsfontosságú szerepet tölt be a magabiztos nyelvtudás elérésében, ezért toltuk piacra a modern Mind Map-módszert szorgalmazó könyveinket. Tudod, melyik a fekete bárány? 

Van 5 perced? Töltsd hasznosan! A #PONS 5 perces olvasmányok Summer Holidays és a The Black Sheep köteteket modern szemlélettel úgy szerkesztettük, hogy felgyorsult világunkban is hasznos élményt nyújtsanak az Olvasónak. A kulcs: rapid angol sztorik segítségével tematizált szócsoportokban sajátíthatók el az idegen angol szavak. Coooool, right?  

          

A könyvek 20 rövid, angol nyelvű történetet tartalmaznak, amelyekkel hasznosan aknázhatod ki az utazással vagy unalmas várakozással töltött passzív idősávot. Az izgalmas történetekkel megismerheted az angol hétköznapokat, és erőfeszítés nélkül bővítheted az alapvető témakörökhöz tartozó szókincsedet.  

Hiperkönnyen olvasható design

Egyes szavak jelentéseit egyből megtalálod az adott szó fölött, így egyszerűen tovább olvashatsz anélkül, hogy keresgélned kellene a szótárban. Néhány szót viszont pirossal jelöltünk, ezek olyan szavak, amelyekkel a Mind-Map részekben is találkozhatsz. A modern dizájnnak és layoutnak köszönhetően a saját jegyzeteidet is be tudod írni a nagy térközzel szerkesztett sorok fölé.  

            

Mind map módszer

A memóriád is imádni fogja a Mind Mapeket! Az agyunk kedveli a rendszereket, így a könnyebb megjegyezhetőség érdekében szívesen csoportosítja a különféle dolgokat. Listák helyett szómezőket hozunk létre, hiszen a hosszú listákkal ellentétben a szavakat is sokkal könnyebb tematikailag összefüggő rendszerekben megtanulni.

Életszerű gondolatmenetet alkotunk: ha egy fogalomra gondolsz, az általában nem jár egyedül. Olyan ez, mint egy elmetérkép (mind-map), amelyen az egymáshoz kapcsolódó dolgokat látod magad előtt. Wooow, true story!

  Minden történet után találsz egy-egy Mind-Mapet, amely a történet központi témájához kapcsolódik, és az ehhez tartozó szavakat tartalmazza. Itt újra találkozhatsz a szövegben pirossal jelölt szavakkal és még sok másikkal is.  

Van 5 perced? Töltsd hasznosan és tanulj bárhol bármikor a Pons 5 perces olvasmányaival!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol olvasmány szókincs tanulás