Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Bővítsd a szókincsed könnyedén, és készülj fel a nyelvvizsgára vagy az érettségire!

Bővítsd a szókincsed könnyedén, és készülj fel a nyelvvizsgára vagy az érettségire!
A szavak, kifejezések elsajátítása sosem volt könnyű feladat, talán az egyik legalapvetőbb segítség ha tudatosan, témánként bővítjük szókincsünket. 

Számos módja létezik a szókincsfejlesztésnek. Minden nyelvtanuló más ezért különböző nyelvtanulási módszereket válnak be, legyen szó akár nyelvtani szerkezetekről, bonyolult szövegekről vagy szókincs bővítéséről. A szavak, kifejezések elsajátítása sosem volt könnyű feladat, talán az egyik legalapvetőbb segítség ha tudatosan, témánként bővítjük szókincsünket.

A PONS tematikus szótárai 9 téma szerint rendezett fejezetet és 42 alfejezetet tartalmaznak, így  lehetőséged nyílik arra, hogy alaposan átismételd a szavakat és sok új kifejezéssel ismerkedj meg a kiadvány használata során.

PONS Tematikus szótár - Bővítsd a szókincsed könnyedén, és készülj fel a nyelvvizsgára vagy az érettségire!

 

A könyv egységei egy-egy szituáció és téma köré szerveződnek, így célirányosan tanulhatod meg az adott témakör legfontosabb szavait és kifejezéseit. A könyvben a mai beszélt nyelvben gyakran használt, aktuális, modern szavakat és kifejezéseket is megtalálod, így idegen nyelvi környezetben is könnyen boldogulsz majd.

Az új szavakat érdemes nem önállóan, hanem kontextusba helyezve megtanulni mert így megtudjuk, hogy mikor kell őket helyesen használni. A szótárban számos szót egy-egy gyakran használt kifejezésbe ágyazva találsz meg, így egyértelművé válik a kifejezés helyes alkalmazási területe is.

Bővítsd a szókincsed könnyedén, és készülj fel a nyelvvizsgára vagy az érettségire!

A köteteket nem csupán a középfokú nyelvvizsgára, illetve az érettségire készülőknek ajánljuk, hanem a kezdő és önálló nyelvtanulóknak is. Miért? A benne szereplő fejezetek és alfejezetek szavait és kifejezéseit négy csoportba tagoltan, a csoportokat más-más háttérszínnel elválasztva tartalmazza. Az árnyalatok utalnak arra, melyik tanévben vagy tanulási évben illetve nyelvi szinten érdemes az adott szavakat és kifejezéseket elsajátítani.  Kezdő és középhaladó szinten állóknak is egyaránt jól használható.

Összefoglalva, mit is tartalmaznak a kiadványok?

  • Témakörök és nehézségi szintek szerint rendszerezett szókincset
  • 6000 gyakran használt szót és kifejezést
  • Kiegészítő információkat és érdekességeket
  • Nyelvtani összefoglalót
  • Betűrendes szókeresőt

Készülj fel a nyelvvizsgára, érettségire önállóan, a Pons tematikus szótárak segítségével!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol német szókincs tanulás