Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Hogy kezdődik az új év Oroszországban?

Hogy kezdődik az új év Oroszországban?

с наступающим рождеством! С Новым годом! azaz, Boldog karácsonyt és boldog új évet!

Az orosz tél most sem okoz csalódást: A január 6-i szentestét (azaz az ortodox karácsony kezdetét) a szokásos mínusz 10 és mínusz 40 ˚C körüli időjárásban ünnepelhették. Ez azonban nem riasztja el az embereket attól, hogy a szintén január 6-án ünnepelt vízkereszt alkalmából megmártózzanak Oroszország jeges tavaiban és folyóiban. A vízbe merülés előtt keresztet vetnek, majd megmerítkeznek a jégbe vágott lékekben. A videóban az irkutszki férfi, miután kijött és nyakába vette a törülközőt, így nyilatkozott: „Prekrasznij!”, azaz „Csodálatos!” – miközben mi borzongva nézzük a mutatványt:

 

Ha már régóta tervezted, hogy az új évben egy szláv nyelvet is elsajátítasz, vagy továbbfejleszted a tudásodat, akkor ne habozz, hanem vágj bele ugyanilyen bátran! Kínálatunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van hozzá: nyelvtanfolyam kezdőknek, haladóknak, nyelvtani magyarázatok és gyakorlók, valamint a szótanulás gyötrelmein átsegítő képes szótárak.

Merülj el te is most újult erővel az orosz nyelvtanulásban kiadványainkkal!

Tartalomhoz tartozó címkék: orosz tanulás