Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Hogyan lehet gyorsan megtanulni egy új nyelvet?

Hogyan lehet gyorsan megtanulni egy új nyelvet?

Szerinted meddig tart egy új nyelv elsajátítása?Az általános vélekedés szerint egy nyelv valódi elsajátításához sok évig tartó gyakorlás és elkötelezettség kell. Sokkal rövidebb idő alatt elérheted az alap társalgási szintet. 

 

I. Tedd napi szokássá a nyelvtanulást

Sokan mondják, hogy nem tudnak nyelvet tanulni, mert nincs nyelvérzékük. A valóságban nem a nyelvérzék, hanem a kudarc az első számú oka annak, nhogy az emberek nem tudják rávenni magukat a nyelv következetes gyakorlására.

Szerinted meddig tart egy új nyelv elsajátítása? Mennyi idő megszólalni azon a nyelven? Hosszú idő, ugye? Az általános vélekedés szerint egy nyelv valódi elsajátításához sok évig tartó gyakorlás és elkötelezettség kell. Van egy jó hírünk, sokkal rövidebb idő alatt elérheted az alap társalgási szintet. Milyen módszerrel leszel sikeres?

Ha csak kis ideig is (napi 10-15 perc), de naponta rendszeresen gyakorolsz a siker nem marad el.

A lelkesedést is könnyebb fent tartani. Ami még nagyon fontos, ne várj el magadtól hirtelen túl sokat. Ha csak pár kifejezésre emlékszel az is nagy eredmény!

II. Összpontosíts a legfontosabb kifejezésekre

Sok ember azzal magyarázkodik, hogy "rossz a memóriám". A probléma kevésbé kapcsolódik a memóriájukhoz, ilyenkor a rossz technika a fő probléma.

Az alap szókincs elsajátításához elegendő kisebb szókincs is. A mindennapi kommunikációban körülbelül 2000–3000 szót használunk. Minden nyelvben sok a visszatérő kifejezés, amelyek a beszélt nyelvben rendszeresen előfordulnak. Hogyan tanulhatod meg ezeket a leggyorsabban?

Összpontosíts azokra a témákra, amik érdekelnek és amik felmerülhetnek a mindennapi életben. Ezek kapcsolódhatnak a munkához vagy a szabadidős tevékenységekhez. Ha a releváns nyelvre összpontosítasz, akkor valószínűbb, hogy valóban használni fogod a megtanult szavakat.

III. Élvezd a nyelvtanulást

Sokan hamar feladják a nyelvtanulást, mert nem haladnak és nincs sikerélményük. Miért van ez?

A tankönyvek jó része unalmas és száraz, nem a gyakorlati tudásra fókuszálnak. Így nehéz a motivációt fenntartani!

Ha jól érzed magad és vannak sikereid, akkor szórakozás lesz az a napi pár perc, amit erre fordítasz. Ne ragadj le a nyelvtan gyakorlásánál vagy az unalmas szómagolásnál. Van jobb ötletünk!

IV. Gyors siker rövid idő alatt!

Mi inkább a gyakorlatiasság hívei vagyunk a kiadónál. Tudjuk milyen fontos a gyors siker ahhoz, hogy motivált maradhass. Ezért is született meg a Megszólalni 1 hónap alatt sorozat.

Ebben a kiadványban nincsenek felesleges témák vagy kifejezések, csak éppen annyi, ami az alap szókincs elsajátításához kell. Jól hangzik?

Tartalomhoz tartozó címkék: nyelvtanfolyam szókincs tanulás