Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Last minute karácsonyi ajándékot keresel nyelvtanuló gyerekeknek?

Last minute karácsonyi ajándékot keresel nyelvtanuló gyerekeknek?

Válassz a PONS kiadványok közül olyat, amik kicsiknek szólnak, játékosak és szórakoztatóak!

Angolosoknak 4+:

Look and Say Angol Képes Szókártyák

Szókincsfejlesztés képes szókártyákkal

A 8 témakörbe rendezett 100 db képes szókártya nagyszerű segítség az óvodai, iskolai vagy otthoni angoltanuláshoz, az alapszókincs begyakorlására.

4 éves kortól ajánljuk. A kiadványban található játékleírások segítségével igazi élmény lesz a gyermek nyelvtanulása!

A képes szókártya akár az angolul nem beszélő szülővel vagy nagyszülővel is játszható, de kiválóan alkalmas csoportos nyelvtanulásra is.

 

 

Kreatív nyelvi kirakó angolul: állatvilág

Játékos, szókincsfejlesztő nyelvtanulás

A tematikus szókincset tartalmazó 20 darab kirakót a segítő táblán kell elhelyezni. A közös játék közben a gyerekek észrevétlenül ismerik meg és sajátítják el az állatvilág témakörének szavait. A mozgalmas, színes képek kreatív időtöltést biztosítanak az egész családnak.

 

 

 

Németeseknek:

Vokabelbox in Bildern - német anyanyelvi szókártyák

Ki ne fogna a kezébe szívesen olyan szókártyákat, amelyeken „megszólalnak” a képek? Márpedig a Vokabelbox in Bildern német anyanyelvi szókártyákkal ez a helyzet. Mi mindent megteszünk azért, hogy a LÁTNI – MEGÉRTENI – MEGJEGYEZNI-elvet a lehető legjobban érvényesítsük. A 800 színes kártyán több mint 1000 szót sajátíthatnak el gyorsan és hatékonyan kicsik és nagyok.

A szavak tematikus csoportosításban, fonetikai átirattal és a többes számú alak megadásával szerepelnek. A kártya hátoldalán található egy üres, kipontozott rész is, hogy be lehessen írni a szó anyanyelvi megfelelőjét.

 

 

Der lachende Hans & CD

Magyarul Nevető Jánosnak fordítanánk a címet, amely egyben elárulja, hogy annak, aki énekel, mindig jó kedve van. Az pedig, aki német dalokat énekel, sokkal könnyebben sajátítja el a nyelvet.

Ajánljuk azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik 7-12 éves gyermekek számára keresnek szórakoztató német nyelvtanulási segédanyagot, amely kitűnően használható mind az iskolai oktatás keretei között, mind az otthoni játék és játékos nyelvtanulás alkalmával.

A kiadvány nem csupán egy színes könyv és egy CD.

Tartalmaz még:

 • szórakoztató mondókákat, énekeket és karaoke verziókat,
 • kottákat zongora-, illetve gitárkísérettel,
 • nyelvtan- és témajegyzéket,
 • színes, a korosztálynak megfelelő és tanulást-tanítást segítő illusztrációkat, valamint
 • további letölthető segédanyagokat pedagógusok és szülők számára: hálóterv, játékötletek, videók.

Nem is lehetne aktuálisabb a következő kérdés (Wer bekommt was zu Weihnachten? / Ki mit kap karácsonyra?

Németül tanuló iskolásoknak

PONS Szórakosgató Német

Egy kínai közmondás szerint egy kép többet mond ezer szónál, ezért a Szórakosgató könyvünkben 12 alapvető témakör szókincsét lehet begyakorolni laza, játékos formában. Rengeteg rajzzal és fotóval igyekszünk megkönnyíteni a témákhoz tartozó szavak megismerését és megjegyzését. Ahol pedig valamilyen konkrét nyelvtani struktúrát is fel kell használni a szótanulás során, ott egy kék hátterű nyelvtani emlékeztetőt adunk segítségképpen. A témákhoz csupa olyan gyakorlatot gyűjtöttünk össze, melyek egyedül is megoldhatók. Mivel társaságban mindig minden érdekesebb, még a szótanulás is, minden témakörhöz kínálunk azért olyan játékot is, amit a csoportosan, együtt lehet játszani.

Mivel a nyelvtanulásnál nemcsak az adott ország nyelvét, de a kultúráját is érdemes megismerni, minden témánál találhatunk egy „DACH-Detektiv” című részt, ahol a németnyelvű országokról szóló érdekességeket olvashatunk magyarul. (A „DACH” elnevezés a három németnyelvű ország nemzetközi autójelének összevonásából született: D – Deutschland, A – Österreich, CH – die Schweiz.)

Az csak természetes, hogy a téli ünnepeket is látványos rajzokkal és ötletes feladatokkal gyakoroltatja a könyv:

Hasznos tippek gyerekeknek szótanuláshoz

Tanulj saját szókártyákkal is!

Ehhez szükséged lesz egy cipős dobozra, fehér lapra, amiből a szókártyákat készíted, grafit- és színes ceruzákra.

 • A dobozt oszd fel öt részre: A szókártyák egyik oldalára írd fel a megtanulandó német szót. Jelöld a szavakat színessel: der – kék, die – piros, das – zöld! A másik oldalra írd fel, mit jelent ez a szó magyarul!
 • Ha elkészültél a kártyákkal, helyezd el őket az első rekeszben!
 • Vedd ki az első kártyát! Olvasd el a szót! Tudod mit jelent? Ha igen, helyezd át a második rekeszbe. Ha nem, tedd az első rekeszben található utolsó kártya után!
 • Most húzz egy újabb kártyát az első rekeszből! Ha tudod, mit jelent, helyezd át a másodikba, ha nem, marad az elsőben. Ezt addig folytasd, míg az első rekesz üres nem lesz.
 • Most jön a második rekesz. Hasonlóan járj el, mint ez első rekesznél: ha tudod a szó jelentését, helyezd át a szókártyát a harmadik rekeszbe, ha viszont nem tudod, a kártya visszakerül az első rekeszbe.
 • Ha minden kártya kikerül az ötödik rekeszből is, biztosan tudod már az összes szót!
 • Ezzel a technikával természetesen nemcsak szavakat, de mondatokat is tanulhatsz.

Készíts egy-egy témához plakátot!

 • Ehhez szükséged lesz egy legalább A3-as papírlapra vagy háztartási csomagolópapírra és legalább két eltérő színű filctollra.
 • Akkora betűkkel írj, hogy messzebbről is el tud olvasni!
 • Inkább képeket, ábrákat használj, ne nagyon hosszú szövegeket! Ne feledd: a kevesebb néha több!
 • Mindig adj címet a plakátnak!
 • Jól látható helyre (fal, ajtó, szekrény) helyezd el!

Készíts öntapadó cédulákból (post it) szókártyákat!

Ha lehetséges, például a berendezési tárgyaknál, helyezd a megfelelő szókártyát az adott berendezési tárgyra: Pl.: a der Tisch szókártya kerüljön az asztalra, a die Kommode a fiókos szekrényre, a das Regal pedig a polcra.

Csoportosítsd a szavakat!

Így könnyebben jegyzed meg őket! Több lehetőséged is van:

 • párok: der Vater – die Mutter
 • der, die, das
 • ennivaló (gyümölcs, zöldség, tejtermék, péksütemény, húsáru stb.), innivaló (hideg, meleg)

Ajándékozd meg gyermeked karácsonyra a nyelvtanulás élményével!

Tartalomhoz tartozó címkék: angol német